maanantai 30. marraskuuta 2009

AVAIN


Keväällä kerran, aamutuimaan ajattelin, jotta ravistanpa tuon verannan maton. Ja eiku rullalle ja töpöttelin mennä rullan kanssa rappusille ja aikani ravisteltua meinasin jotta kerta vielä ja kuin ollakkaan; kyynärpää tuuppasi selkosen selällään olevaan ulko-oveen joka tietty napsahti kiinni. Minä rennon tyynenä seisoskelin tovin ja kertasin, mitä sitä oli aamulla jo tullut tehtyä; Goiran olin käyttänyt, niinpä, aamupissalla ja jos oikein muistan, niin avainta en ollut laittanut oveen! Käännyin toteamaan, että näin tosiaan oli asianlaita. Seisoin rappusilla, sukkasillani, t-paitasillani, ilman puhelinta ja vitsit vähissä! Vara-avain pikku-keijun kotona ja ketään ei liikkunut missään, joten siitä sitten vaan lähdimme astelemaan sukkasillaan ja kiittelin itseäni, että vaikka olikin vapaapäiväni, olin sentään vaihtanut jo yönutun pois! Matka ei tietty päätä huimaa, ja liftinkin sain aika äkkiä, mutta naurua piisasi taas vähäksi aikaa.
Äsken, kun hain puita, niin tuuli paiskasi taas sen samaisen oven kiinni, mutta kerrasta viisaantuneena, mulla onkin ulkosalla vara-avainjemma!

sunnuntai 29. marraskuuta 2009

1.ADVENTTI


Nyt se sitten alkoi "virallisesti" JOULU-AIKA. En malttanut edes pöytää siivota, kun väsäsin tuon adventti-tarjottimen, tuli kiva kutina johonkin kun oli sammalta, puolukanvarpuja, kynttilöitä, hyasintteja ja muuta sievää. Aamulla asettelin kyntteliköt Kaiholan jokaiselle akkunalle ja heti hämärän laskeutuessa sytyttelin ne ja siinä se oli; JOULU.
Päivällä, ennen tätä hämärää, kävin vielä nipistelemässä kuusista kasvannaisia, jotta varmasti riittäävät kuusikranssien tekoon ja vettä tuli ku aisaa, siinä meinas olla joulufiilistelyt kovilla.
Ja nyt vetäytyy Kaiholankeiju viltin ympäröimänä nojikseen ja hetken nauttii pimeän ehtoon, ensimmäisen adventtikynttilän tuomasta valosta ja odottelee niitä joulutonttuja akkunan taakse!

lauantai 28. marraskuuta 2009

KADONNUT GONNA


Eräänä päivänä menneenä tuli asiakkaan kanssa puheeksi lemmikit ja kysyinkin jotta onko hänellä kilpparia? Asiakas kauhuissaan vastasi, ettei ole eikä koskaan tule! Ja minä ihmeissäni, että miksei, helppo,hauska,huoleton ja hiljainen! Hän sitten kertoikin, kun nuorena oli ollut jollain hienolla perheellä lapsenplikkana ja sitten kauniina kesäpäivänä, vuonna yksjakaks, oli hän ja lapset pihalle mennessään aatelleet, jotta otetaan kilppari mukaan, kun se aina on sisällä, sääliks kävi mokomaa. Tuli ilta ja puhelin soi ja perheen äiti kyseli, jotta missäs kilppari on? Mokoma oli unohtunut koko päiväksi pihalle ja koko kulmakunta etsimässä, kunnes joku oli löytänyt aivan vahingossa sen, pikkumäen juurelta, ketarat kohti taivasta, siis seljällään räpiköiden. Mutta oli mokoma vielä selvinnyt moisesta koettelemuksesta. Toisin taas kuin tämä lapsenplikka, elämänsä kauhein kokemus, kuulemma!
Tuli vaan mieleen, kun omaani ei taas ole aamun jälkeen näkynyt, kun piti ottaa se mukaan kuvaan pehmolelukilpparin kanssa. Pitäs varmaan alkaa ettimään...

perjantai 27. marraskuuta 2009

Q


Kirjakomeroani juuri "selailin" ja etsiskelin joulukirjoja, niin sisustukseen kuin kortintekoon vinkkejä antamaan. Siellä komerossa on pikkiriikkinen akkuna, juuri sen kokoinen, että kuu mahtuu siihen! Ja siellähän se jo töllötteli autuaan puolikkaana ja myhäili itsekseen. Vanhemmiten on nyt tullut näitä unettomia öitä sen takia. Edellisellä kierrollaan katselin Pikku Naisia dvd:ltä klo neljästä eteenpäin ja onneksi oli vp niin sai sit aamulla torkkua pitempään. Jännityksellä odotan, mitä sillä tällä kertaa on takataskussaan mua varten. Kaihola kun on sopivasti sen reitillä niin, että se pääsee kurkistelemaan koko yön ja vielä aamullakin. Jotenka meille kaikille kuuhulluille oikein mielenkiintoisia öitä toivottelen.

torstai 26. marraskuuta 2009

POSTIA


Radiossa kehotettiin ihanalla juonnolla lähettämään kortteja ja kirjeitä, koska tekstiviestisi saaja ei välttämättä osaa lukea sitä. Mä haluun kanssa kortteja ja paljon, en osaa lukea niitä viestejä, just unohtu, olen mainoksen uhri! Aloitankin välittömästi tyhjentämään korttitelineen, jotta kaikki saamani kortit mahtuisivat taas siihen. Pääsiäisen jälkeen tyhjensin viimeksi, ei ihan kauheaa ruuhkaa ole ollut korttirintamalla. Mutta aina kun sellainen tulee on se tosi kiva saada. Ja onneksi on tuo Joulu ja kortit. Joten, tänä Jouluna ei sitten lähetellä viestejä! Korttitehtaat vaan viikonloppuna pystyyn, siinä ilo on ylimmillään niin lapsilla kuin vanhemmillakin.

keskiviikko 25. marraskuuta 2009

HEIJASTIN!!!


Nyt olisi, no varmaankin sillä kirveellä taas töitä! Musta tulisi varmaan tosi kuuluisa ja varakas jos mä keksisin heijastimen joka automaattisesti olisi meillä kaikilla AINA mukana. Ei tarttis miettiä erikseen sen esille laittoa tai huomata jotta se unohtui hattuhyllylle tai yksinkertasesti sitä ei ole edes olemassa. On kauheaa ajella tälläkin kelillä, jolloin märkä tienpinta imee kaiken valon ja sitten joku yhtäkkiä ilmestyykin ja aivan tyhjästä. Koiratkin ovat paremmin heijastimissa, kuin me ihmiset. Jotain tarttis tehrä, jotta näkyiltäs!
Suojelusenkeleitä vaan meille jokaiselle liikkujalle, liikutaan sitten ihan missä vaan ja vaikka pienemmissäkin ympyröissä!

tiistai 24. marraskuuta 2009

DESIGN


Kauhiasti ei tule tv:tä katsottua, mutta eilen illalla tuli FST:ltä tosi maukas doccari ruokadesignista! Siinä kerrottiin kaikki se miten me käyttäydymme kaupassa,torilla,kotona ruokaa tehdessämme yms. Kuinka syömme silmillämme eli ostamme yleensä ruoan joka on väriltään punaista,oranssia tai keltaista; liha,kala,makkarat,hevit jne. Mustana emme ostaisi jos esim mansikkaa olisi myös mustana. Miksi vaniljajäätelö on keltaista, vaikka se vanilja, siis oikea sellainen on mustaa? Kalapuikko on hyvä esimerkki siitä kuinka ruokadesign on onnistunut vaikuttamaan meihin, kuulemma. Voisarvi on ennenvanhaan uhrattu kuunjumalalle, sehän on kuunmuotoinen, siis sirppi sellaisen. Letitetty pitko on ennenvanhaan ollut hiusletti joka on myös uhrattu jollekkin ja sitten ajansaatossa designattu nisuletiksi, kai lettipäiset ihmiset loppuivat! Korvillamme syömme myös; mielikuvat tuoreesta omenasta, kun se puraistaa ja se kun sipsi rapsahtaa hampaitten välissä. Jos niin ei käy, korva on sitä mieltä ettei se ole tuore.
Kuvan silliruukku on ollut myös varmaan aikansa designia, muotoilunpuolelta vaan. Siihen on laitettu kuulemma rasvasilliä,perunaa ja muna ja lämmitetty! Maistuis varmaan sullekin, ainakin sinä aamuna joka on pikkujoulusta seuraava, luulisin.

maanantai 23. marraskuuta 2009

NOUSEVAN AURINGON TALO


Tässä se taas tämäkin päivä meni! Kauhea homma etsiä sijaisasunto kolmenkerroksen asukeille, hommaa muuttolaatikot, kuljetukset, sopia remonttireiskan kanssa mitätehdäänjamiten! Silti jäi yksi kuorma huonekaluja vielä hoitelemata, huhhuh. Onneksi on jo lattioiden pintamateriaalit hommattu ja katon maali ja etuseinän sarana. Kun nyt pääsee tyhjältä pöydältä tekemään, niin äkkiäkkös moinen kiinteistö on valmiina. Täytyypi vielä selailla muutama sisustuskirja ja sitten olis sahalla töitä tai sitten sillä kirveellä, taas!
Noh, tuli sitä sentään haettua sammalia ynnämuita metsänantimia ja olin kotiparturissa seuraneitinä, kun pikkukeiju koki elämänsä muodonmuutoksen. Tuskin se tyytyväinen virne on vieläkään haihtunut kasvoiltaan pois...Ihmeitten aika ei tod ole ohi. Ammattinsa osaava parturikeiju on löytynyt!

sunnuntai 22. marraskuuta 2009

PIKKU HILJAA


Valoisien tuntien määrä päivässä senkun vähenee. Kyllä joku on joskus ajatellut viisaasti kun on meille pohjoisen pallonpuoliskon porukoille Joulun laittanut ikäänkuin lahjaksi tämän ankean pimeyden katkaisijaksi. Pikku hiljaa, aivan varkain, haeskellaan kynttilöitä, lämpimiä punaisia värejä, leivotaan, glögintuoksu, kirjeet pukille ja kortit kavereille. Tätä aikaa voisi pitkittää vaikka kuinka. Kyllähän jotkut aloittavat jouluvalmistelut jo juhannuksena, kädentaitajat,puutarhurit ja monimuukin. Tulee pikkujoulua, lahjakiireitä, harmaita hiuksia, kun ei keksi sopivaa annettavaa, eihätiämitiä, kyllä sitä moni on tyytyväinen vähäänkin ja toistenhan on jo ihan pakkokin. Iloitaan siitä mikä on tulossa, vielä on 32 yötä Jouluun...

lauantai 21. marraskuuta 2009

JUSSI


Kaiholassa kävikin tänään Joulupukki, tai niitä olikin oikeastaan kaksi, Suomen Turuust tulivat, ei kyl vielä Joulurauhaa julistaneet. Paketti käärittynä tonttupukuun sonnustautuneilla nallekarhuilla, jänskättää jo.
Aamulla hääräilessäni tuli mieleen, jotta mun kahvinkeitinhän on rikki, kun viimeksi syyskuussa kävi kahvivieraita ja sitten joimmekin teetä kaikki.Varakeitin oli olemassa, mutta ei testattu. Siinä sitten tulikin puheeksi nämä kodinkoneitten eliniät, kun mun ed kahvinkeitin oli reilun vuoden ikänen ja tuskin oli kymmentä enempää pannullista sillä keitelty, itellään oli hajonnu. Joillain on pesukoneita, jotka ovat yli 20v vanhoja ja pestään vielä päivittäin ja pakastimia on harvalla immeisellä saman ikäisiä ja toimivat kuin singerit. Puhumattakaan erään tuttavan JUSSI-merkkisestä astianpesukoneesta, joka on himppa yli 60v ja edelleen toimii ja käytetään joka päivä. Miten jotkut tosivanhat onkin niin kestäviä!!!
(Ihan vain väärinkäsitysten välttämiseksi selvennän jotta Jussi on tuttavan aviomies)

perjantai 20. marraskuuta 2009

ILMOJAKIN PIDELLY


Eilisten kasikymppisten tiimoilta kaivelin esiin vähän ,mitä vuonna 1929 oli oikein tapahtunut. Ja törmäsin mm seuraavaan, jossa on suoria lainauksia sieltäsuntäältä jutusta : Koskesta voimaa-Kronologia-1929, Tampereen seudulta, eli aikasta lähellä meitä. "...Sen sijaan heinäkuusta joulukuun loppuun satoi yli 450mm...Loppuvuosi oli siis runsassateinen,mutta myös lämmin...Kun vielä sekä marras-, että joulukuukin olivat erityisen lämpimiä...Näsijärvi ei jäätynyt vuonna 1929 lainkaan...sai jääpeitteen vasta 30.01.1930...Tampereella riehui myös poikkeuksellisen ankara influenssaepidemia..." Alkoi vähän mietityttämään muorikeijua, jotta nyt ne syyllistää meitä kasvihuoneilmiöistä yms ja eikös se pörssiromahduskin Wall Streetillä tapahtunut v1929=lama!!! Ja toi ankara, kuolonuhreja vaatinut influenssaepidemiakin. Tuli sellanen tunne, että luin vuoden 2009 juttua. Onkohan meitä nyt joteski "sahattu linssiin..." Ja vuonna 1930 tapahtui...No,en uskaltanut edes alkaa kaiveleen!

torstai 19. marraskuuta 2009

SENTRAALISANTRA


Tänään oli sopivasti juttua asiakkaitten kanssa siitä, kuinka riippuvainen sitä on kännykästä. Siis aivan tällainen tavis-ihminenkin, jatkuvasti asioita joutuu hoitamaan moneen kertaan päivän aikana, puhumattakaan puheluista jotka ovat vaan tyyliin; "mitä sulle kuuluu". Olin meinaten tämän kylän sentraalisantran 80-vuotis synttäreillä illalla ja puhuimme juuri, kuinka hän nuoruutensa vietti sentraalin "vahtina", reilut 50 vuotta sitten. Muorikeijun kotonakin on huone, jota kutsuttiin puhelinhuoneeksi. Tänäpäivänä se puhelin on juurtunut korvaan kiinni, noin niinku kuvannollisesti ja se tunne, kun huomaat, että se on unohtunut johonkin, jos vaikka joku soittaa...
Kuvan muori, risunyytteineen, ei liity mitenkään tähän päivään. Se vaan muistutti minua jotenkin, en ole ollut sentraalisantrana edellisessä elämässä, vaan varmaankin juuri tuollainen huoleton, huivipäinen mummeli,kai.

keskiviikko 18. marraskuuta 2009

ENNENVANHAAN


Kun meillä kaikilla on nyt niin "lamaa", aloin selailemaan vuoden 1934 Keittotaito- kirjaa...
Saippuan valmistus
10 litraa vettä 1/2-3/4 kg lipeäkiveä
2-3 kg jäterasvaa, 1/2 l suolaa
sian suolia luita
ym
Aineet oli siinä, aika yksinkertaset, valmistuksen jokainen voi mielikuvitustaan hyväksikäyttäen kerrata itse kukin, aloittaen tietty siitä, kun se possu pinkoo sua karkuun siellä karsinassaan, ihmetellen, että mikä toi värkki on mun ruokkijan kädessä, ei näytä ruokaämpäriltä...
Aivan, minä luovutin ja ajaa huristelin Lahtisen vahavalimolle ja ostin saippuamassat ja värit. Ylentyytyväisenä hiplailin heidän tekemiään tuotteita ja ideoita syntyi. Tiedän,että saippuoita myydään ihan jo saippuana, joita tietty tolla investoinnilla olisin saanut mielettömästi, mutku se tekemisen ilo!
Samaisessa kirjassa oli ihana neuvo:
"Talossa, jossa käy paljon vieraita, on emännän hyvä pitää päiväkirjaa ruokaohjeista ja luetteloa vieraista, jotteivät samat vieraat aina saisi samaa, ja tyytyväisiä vaihtelusta ovat omankin perheen jäsenet.Viihtyisyyttä voi saada aikaan, kunhan vain on ajatus ja järki mukana työssä. Ja sitä tarvitaan aina emännän virassa."
Näin sitä ennenvanhaan...

tiistai 17. marraskuuta 2009

PAREMPI MYÖHÄÄN...


Sää oli tänään aivan ihanteellinen ulkotöihin, mun mielestä. Ja eiku kirves ja saha käteen ja takamettää kaatamaan. Siinä sitten aikani mittailin ja potkiskelin, sopivaa kuusta etsien,kävin tositoimiin eli sahaamaan.
Puoleenväliin pääsin ja sit se saha olikin valmiiksi niin jumissa jotta meinasin ihan hermostua, mutta siinä tovin touhuttuani sahan sain pois ja eiku kirves töihin ja johan alkoi tapahtua. Kuusi pätkitty ja karsittu ja nyt latva-osa on pikkukuusena valoin koristeltuna ja oksista osa jo peittää tämänpäiväisiä kukkasipuli-istutuksiani. Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan, meinasin aamulla jotta tänään ne kukkasipulit laitetaan maahan. Kiva sitten keväällä ihailla niitä, jos ei iso paha myyrä tule ja pistele poskiinsa.
Selvennökseksi vielä on pakko laittaa, jotta se takamettä on tasan viiden askeleen päässä alimmalta portaalta ja siellä kasvoi tasan kaksi kuusta, jotka olivat sopivia tämänpäiväiseen puuhasteluun, siis se toinen jäi pystyyn, jos sitten vaikka huomenna...

maanantai 16. marraskuuta 2009

VAPAAPÄIVÄ ELI MUN LAUANTAI


Eilisiltä glögikutsuilta sain kainalooni pari dvd:tä ja aamulla sitten kun sain välttämättömimmät hommat tehtyä ja kakkupohjan uuniin, niin ajattelin vapaapäivän kunniaksi katsella toisen niistä. "Tää on kyl sit VÄHÄN surullinen" ,ystäväkeiju evästi. Mutta Joulu on se mun juttu ja aattelinpa katsoa sitten sen eli Joulutarinan...Aivan ihana,tolkuttoman upeat maisemat,hienosti tehty mutta niin surullinen, että alkutekstien jälkeen kyyneleet oli silmissä kokoajan, eli oli suhteellisen VÄHÄN surullinen. Kannattaa katsoa, mutta varoituksen sana on annettu.
Kakkupohjasta kehittyi viikonlopun menestyjille oiva Onnittelukakku, jonka me kaksijalkaiset sitten syömme.Niinkuin aina, sanoisivat team Black Angels, jos osaisivat...Mutta Onnittelut vielä kerran.

sunnuntai 15. marraskuuta 2009

KIITOSKUKKASIA


Aamulla vielä hieron unihiekkoja pois silmistä,kun luuri ilmoittaa tekstarista. Ystävä siellä tiedustelee, jotta maistuisiko glögi työpäivän päätteeksi ja tämä keijuhan on heti valmis moisiin kutsuihin. Talven ekat glögit on sitten nautittu, maailmaa parannettu ja ihmetelty, rentouduttu hyvässä seurassa, kyllä taas jaksaa.
Pikkukeijukin oli pentunsa kera näyttelyissä, ja menestyksen kera se vei sitten koko päivän ja kotona talli hoitamata aikaisen matkaanlähdön takia. Niin johan oli pari Ystävää käyttäneet tilaisuutta hyväkseen ja siivonneet tallit. Kyllä vielä on näitä Tosi Ystäviäkin olemassa. Lyhyestä virsi kaunis,sanotaan, niin ja täytyypi vielä Helikeiju Ystäväkin mainita, joka urhoollisesti kesti pikkukeijun kuljetus- ja seuraneitinä olon. Kyllä nyt me molemmat taas olemme ammentaneet kaiken voiman Ystävistämme.

lauantai 14. marraskuuta 2009

SAAVUTETUT MUODOT


Voihan kiesus sentään, kylläpä on taas tuhti olo.Kannattaa viettää karkki- ja pizzapäivä samanapäivänä. Tein vielä, pikkukeijun luona ollessani hetken "lapsen"vahtina,oikein kunnon kokopeltipizzan,koska nälkä oli tekovaiheessa hirvittävä. Nyt sitä sitten kävin maistelemassa ja kun se nälkä oli entisestään kasvanut, niin tietäähän sen,kuinka siinä taas kävi! Ja vieläkun karkkia vähän napsii pitkin päivää,niin... No, mutta ehkä tämä oli silti parempi valinta,kuin se lauantaipullo, ollaan sitten sokeri/pizzahumalassa. Herääpä kysymys; kummonen se krapula on huomenna!
Kurkkuakin ja nenukkaakin vähän kutkuttaa, saapi nähdä iskeekö kausi- vai muuflunssa, taisiis nöfnöflenssu, asiakkaat ovat melkestä järjestään nuhasia yms,jojot vaan heiluu kassalla ja desipesua kuluu, loppuis jo tää tautinenkausi.
Niin ja toi kuvan "torso" muistuttaa muorikeijua näistä uhkeista saavutetuista muodoista...

perjantai 13. marraskuuta 2009

MUSTA PERJANTAI 13.


Eräässä pienessä kylässä, eteläisessä Hämeessä, oli sitten todella musta perjantai, mutta elämä jatkuu...

torstai 12. marraskuuta 2009

TYYPILLINEN MIES


Aloin kuuntelemaan, että mikä täällä rohisee ja sieltähän se löytyi sohvalta, tyypillinen mies. Kauheella kiireellä ruokaa,ruokaa ja sitten sohvalle nukkumaan. Annettakoon nyt kuiteski Goiralle anteeksi, raskaan hoito/työpäivän jälkeen, kaksi tytskää kiusannyt koko päivän ja ikääkin kohta jo 12 vee. On se kiva itsekin lösähtää nojikseen,masu täynnään ja taas tyhjennellä päivän jutskat tiedostoista ja latailla akkuja huomiseen.
Huominen, niin se olis sitten perjantai ja 13. päivä, mutta jos sitä ei aattelis niin paljoa,se olis taas ehtoossa tuotapikaa ja kaikki hyvin valtakunnassa.
Turhia paineita vaan asetellaan moiselle taikauskolle.Perjantaihan on melkestä paras viikonpäivä, ainaski monen normtyötätekevän mielestä, miksi se luku siitä sitten kauhian tekis!!! Jotenka, hyvää perjantaita meille kaikille!

keskiviikko 11. marraskuuta 2009

TALVIUNILLE...


Huhhuh,meinasi muorikeijukin vaipua talvilevolle, kun kuvan lataaminen tänne kesti ikuisuuden ja kohta saunakin on jäähtynyt. Kyllä tämä tietsikka-aika on niin mukavaa!
Piti vaan kertomani jotta kuin rosmariinit,curry-yrtit,timjamit sun muut emotaimet ovat nyt päässeet talvilevolle. Gonnaakin käytin just pesulla ja sain tovin herätellä jotta ei kokenut hukkumiskuolemaa, sekin on varmaan kohta laitettava talvihorrokseen! Jospa se nyt vielä jaksaisi joulukuun alkuun, kun sitten alkais jotain uutta tässä blogissa! Gonnan muistelmat? Ehei,jotain ihan muuta. Kaiholankeiju ei mene talvilevolle, vaikka vähän helpommalla muuten pääsee näin talviaikaan. Niin ja se syy miksi toi salvia tuossa kuvassa on: se melkestä kamppasi mut ja ilmotti jotta haluu talvilevolle, myös! Pian se kevät taas koittaa, reilu kolme kuukautta niin pääseevät,minäkin, kasvihuoneelle takasin.

tiistai 10. marraskuuta 2009

MEINASI TULLA SYYLLINEN OLO...


"Mun kädet,ne on aivan jäässä,kokeile nyt" Ja aivan kylmäthän ne oli. Kaupassa aivan ihania lankoja,hinnat vaan on ihmetyttänyt jo pitkään,mutta ainahan on tuo tekemisen ilo!Mustaa,punasta,valkoista ja puikot päälle,no parikymppiä ja eiku kassalle. Mitäs keijun haukansilmät näkevätkään: onpa ihania lapasia,mustaa,valkoista,punaista ja hinta, siis yhdenkäden sormet+pari toisesta ja sisällä aivan ihana lämpöinen vuori! Siis miten voi olla... Ja niin lähti kerät kera puikkojen takasin hyllyyn, pikkukeiju sai hetivalmiittumput ja muorikeijulla iski morkkis, mutta vasta nyt jälkikäteen. Kadullahan noita nyt vastaan kävelee ja voipi olla laatukin sitäsuntätä ja itsekin paljon käsitöitä yms tehneenä ja kaupitelleena vakaasti päätin,että oli laitimmainen kerta. Näin Joulun alla,kun vielä on myyjäisten kulta-aikaa käsityöläisillä ja askartelijoilla niin varmasti kannan korteni kekoon ja onhan se ainakin Suomalaista Työtä.
Kuvan korissa olevat löysin duunipaikalta,myyntipöydästä ja ne oli niitä yhdenkädenhintaluokkaa ja aivan käyttämättömiä jotenka nyt on muorikeijun morkkis tiessään, joku mummeli on taas mielissään,kun on saanut tekemiään töitä kaupaksi.

maanantai 9. marraskuuta 2009

RUOKAHUOLTOA...


Tänään oli niin kauhean kolea päivä ja sitä sumun määrää,mitä mahtaakaan tuoda tullessaan!Tuli lämpimiä muistoja mieleen puolukka-ajalta,siis ihan just oli se aika,kuinka parituntisen aherruksen jälkeen kopat oli täynnään,kenellä enempi ja vähempi,sitten levittelimme sammaloituneem kannon päälle liinaa ja eväät esille ja luonnon helmassa nautiskelimme pikkukeijun ja mustienenkeleiden ja Goiran kera brunssia,se oli aivan mielettömän rentouttavaa...Ja nyt ne,tai siis aivan pieni osa niistä,on tuossa purkissa nautittavaksi.Tuossa isommassa on kylläkin alfalfan siemeniä likoomassa ja kohta sekin prk on täynnään ituja,maailma on ihmeellinen!Asiakas tässä menneenä päivänä kertoi,työskenteli koulukeittäjänä,kuinka yläasteella olevat lapset olivat ihmetelleet sitä,että onko muussi perunaa!!!!Ja kuinka se eräs nuoripari koiranpentua hakiessaan oli kysellyt sen ruokinnasta ja sitten lopuksi pyytänyt kasvattajaa vielä kertomaan,että kuinka se riisi keitetään!!!Joten se tästä ruokahuollosta...

sunnuntai 8. marraskuuta 2009

VALOA KANSALLE


Ihanaa,toisaalta,että meidän pimein aikamme on taas pikkuhiljaa koittamassa; saa polttaa kynttilöitä,asennella ulkovaloja,viritellä lyhtyjä ja jäädytellä lyhtyjä,toi jäädyttely on kyllä viime vuosina jäänyt jostain syystä vähemmälle.kun olet ajatellut tänään sen tehdä,niin johan on taas huomenna plussia reilusti ja kun ei pakkasessakaan ole tälläisen marjavuoden jälkeen tilaa...Tulipa tässä mieleeni keskustelu erään ystäväkeijuni kanssa,joka lainasi mahtavaa puuhastelu kirjaansa luettavakseni ja sitten kyseli jotta teitkö niitä jääkransseja joissa pihlajanmarjoja ja lehtiä,johon vastasin tekeväni niitä sitten talvella,johon tämä ystäväkeiju totesi,että mistäs meinaat ottaa ne pihlajajutskat,silloin talvella!!!!Hän oli jo tehnyt ne talven varalle pakastimeen,syksyllä.Jotenka,mitäs Kaiholankeiju tästä taas oppikaan!!!!Vielä kun joku keksisi kynttilän,joka sammutettuna ei lykkäisi sitä kitkerää sauhuaan,niin että saa pelätä palohälyttimien alkavan kohta huutamaan.Silloin kun niitä kynttilöitä innostuu polttamaan niin niitä palaa enempi kuin pari ja tupa on sinisenään leijuvaa käryä.Muuten,hyvää alkavaa työviikkoa,mulla alkaapi vapaat.

lauantai 7. marraskuuta 2009

JOTAIN TARTTIS TEHDÄ


Taas olisi yksi päivä lähempänä eläkeikää,jos sitä nyt meikäläinen edes joskus eläkkeelle edes pääsee,ehtiivätten nostamaan sen iän niin ylös jotta ei mitään mahiksia kohta.Olipa ihanan valoisa ja puhtaan valkea yö ja aamu ja nyt se melkein kaikki on pois,hitaammat eivät edes ehtineet tajuta koko ihanuutta.Kävimme esi-isillemme pikkukeijun kanssa sytyttelemässä kynttilöitä,siis hautausmaalla,ja taas juttelimme siitä,kun siellä on aina niin kylmä!Mistä lie johtuu,ehkä ei kannata syvemmin paneutua asiaan...Niin,ja mitä toi kaappi tossa kuvassa;se olis tää: jotain tarttis tehdä.Se on nyt kohta vuoden ollut tossa seinällä,odottaen sitä jotain!Ulkopuolelle ei tartte tehdä mitään,mutta toi sisäpuoli...Se olis jotain vailla,ja nyt kun sen tänne laitoin,niin tulis tehtyä se jotain.Mutta nyt jotain massuun ja mielekästä la-iltaa,ystävät hyvät.

perjantai 6. marraskuuta 2009

POSSULENSSU JA TAVARATAIVAS


Voi tätä ihanata tavaran paljoutta,kyllä töissä on aina niin mukavaa,hypistelyä ja ihmettelyä ja tunnetta,kun asiakas tuo kassalle tavaran,jonka olisit itsekin ehkä halunnut ostaa,ole siinä sitten hymyssäsuin ja iloylimmillään...Joo,kaikkeahan ei voi saada ja vaikka kuinka haluiskin,mutta silti.Vaikka kiertelet itse ja olet nyt mukamas kaiken nähnyt,niin aina asiakas jaksaa yllättää.Onneksi...Kai!Mutta se on pääasia,että tavara liikkuu ja löytää uuden omistajansa.Alkaa tämä Kaiholakin olla jo aika keräilyharvinaisuus kokonaisuudessaan,mutta kaikella on paikkansa (nopea silmäily ympärille),tai,no melkein kaikella,mut sit voi aina vaihdella kaapeista tavaroita noinniinku kauseittain tai vuodenajoittain tai fiiliksen mukaan.Toi on tosi hyvä selitys,eipä ole omena kauaksi puusta pudonnut,sukuvika,ihan selvästi.Josta sainkin oivan aasinsillan tähän vallitsevaan possulenssukaaokseen tai miksi sitä kutsuisinkaan.Ihmiset ovat ihan pihalla,kuin lumiukot!Onko se THL alunperinkään edes aikonut rokottaa koko väestöä tässä maassa vai miksi sitä ei nyt sitten saada vauhtiin,kun jo alkavat rokotuspaikoilla turpiin lyömään,siis nämä jonottajat.Kun nyt vaan hengissä selvittäs,sairastettiinhan sitä joskus kauan sitten hongkongilaistakin ja se oli myös kova juttu,muistelen vaan kun olin silloin vielä melkes kakara.Nyt pe-illan viettoon ja aamulla taas fressinä duuniin.

torstai 5. marraskuuta 2009


MJ JA TALVI

Eilen olin pikkukeijun kera leffassa,edellisestä kerrasta varmaan yhdeksän vuotta,ja kyllä kannatti taas mennä.Olimme katsomassa THIS IS IT -Michael Jacksonin viimetaltioinnit.Mitä maailma menettikään,aivan mieletön esiintyjä ja musiikki omaa luokkaansa,luurangot pysyköön nyt kaapissaan,niitä meillä on jokaisella.Jos tämä show olisi ehtinyt lavalle,siitä olisi tullut tosi menestys.Olimme katsomassa MJ showta olikohan v1997 Helsingissä ja sehän oli myös mahtava,kyllä hän hommansa osaa. niin tai osasi.LOVE LIVES FOREVER!
Ja sitten,kysyn vaan,että pitääkö elää liki kolmikymppiseski,jotta talven ensilumen nähdessään täytyy pomppia tasajalkaa,hihkuen niin että koko uinuva kaupunki herää,pitääkö?Pitää kait sitten,no halvat on huvit pikkukeijulla,taas se nähtiin ja jonkun kick-jutskan siis potkukelkan takia...Nauttikaamme nyt jokainen tavallamme tästä ensitalvesta,tuskin se taas kauaa kestää.Jos oikein arvaan,niin joku on saamassa harmaita hiuksia,kootessaan sitä kick-jutskaa juuri paraikaa...

keskiviikko 4. marraskuuta 2009

KOTI

Kaiholan talo, eteläisessä Hämeessä, seisoo erään mäen läntisellä rinteellä.Täällä asumme me; Kaiholankeiju,Goira ja Gonna.Tervetuloa tutkailemaan päiviemme puuhastelua tai puuhastelematta jättämisiämme, ainakin yritämme päivittäin jotain kertoa.Tämänkin perustaminen piti tapahtua tuosta noin vaan,mutta toisin kävi,pikkukeijunkin apua tämä muorikeiju ihan pikkuriikkisen vaan tarvitsi...Mutta silti olen omaan osaamiseeni todella tyytyväinen.Jännittää,kuinka tämä aloitus onnistaa.