maanantai 14. joulukuuta 2009

HIUTALEITALuukku numero neljätoista.

Meillä jokaisella on asioita, joita ei usko ennenkuin itse kokeilee. Näin kovalla pakkasella tuli mieleen se, kun vanhemmat mukulana sen tuhannen kertaa kielsivät mua laittamasta kieltä rautaiseen putkeen! No, pitihän se kokeilla, maitorattaisiin ja siinähän sitä oltiin kiinni kuin " se "junttilan tuvan seinässä! Puhumattakaan eräästä tätiratsastajasta, joka kokeili samaa hevosenriimunsolkeen, tulihan sitten varotustaulut tallin ilmoitustaululle!
Tätä täytyi myös kokeilla, kun en muuten uskonut: pala paperia, saksit siitä hiutaleen, käytät sen sulassa parafiinissa ja kyllä; aivan upeita, melkeinkuin lasitettuja hiutaleitahan sieltä tulee pilvinpimein. Tosi upeita! Kuva vaan ei anna oikeaa kuvaa niistä, mutta sitten myöhemmin paremmin. Jostain syksyn lehdestä luin ohjeen. Kannattaa kokeilla.3 kommenttia:

 1. Mä jaksan varoitella tosta kieli"ongelmasta" joka talvi. Yks talvi kävi vaan sellanen onnettomuus etten edes osannut kuvitella semmosta etukäteen. (ja se on jo hyvin se! =P)

  Heta laski pakkasella liukumäkeä ja matkalla kieli jäätyi liukumäkeen kiinni! *auttss* =(

  Mutta en kyllä tiedä ketään joka ei olis joskus tota kokeillut, vähemmällä vauhdilla toki. Myös allekirjoittanut on lapsena halunnut testata toimiiko se todella. =)

  VastaaPoista
 2. Nyt on pakko tarkistaa... äippä.... olenko mä ikinä jättänyt kieltä mihinkään rautaisaan kiinni? Nyt on kyllä vaihteeksi ihan "tyhjäaukko".. mikä ei nyt sinänsä ole mitään uutta... =0)

  VastaaPoista
 3. Meillä oli kotona (ja on myös edelleen..) rautakaide ulkorappusissa ja siihen muistan kokeilleeni jääkö kieli muka kiinni! Ja jäihän se...:D

  VastaaPoista