keskiviikko 6. tammikuuta 2010

PIKALÄHTÖ...



...telkkarin mukana kaukoitään, meinaten. Vaikka kyllä nyt mittari näyttää sellaisia pakkaslukemia, jotta tekis mieli olla kyllä jossain lämpimämmässä! Ei vaan, kyllä Suomen talvi on tavallaan ihan mukava, jos vaikka nyt olisi kunnon kesä taas tiedossa.
Tämä telkkarin ruokaohjelma varmaan ihastutti monia muitakin, teemalta tuli, varmaan koko päivän. Ihanasti kierrelty eri maiden katukeittiöitä ja kerrottiin mausteista ja muista lisukkeista. Siellä meidän jouluiset mausteemme: kaneli, inkivääri, neilikka, tähtianis yms kohtasivat ruoan. Kurkumasta on tehty tutkielma kuulemma, että se estää rintasyöpää ja kuinka kehitysmaissa ei ole ruoka-aineallergioita ollenkaan.
Aamupalaksi nautittiin riisiä ja kanaa, harvoin oli salaatteja, vihannekset käytettiin itse ruokaan ja runsaasti.Leipää ei näkynyt lainkaan, vain pieniä ihania patonkeja, joita yleensä syötiin makean kera.
Kalakeitto oli jokaisen maan ykkösjuttu, paksulla ja mausteisella liemellä.
Herää taas kysymys siitä, että mitäköhän naapurimme meinaa moisesta ruokakulttuurista, siis sopasta. Ajattelin vaan, kun taas palauttaa mieliin , mitä roskapussi on på svenska!
Palmusokeri, sitruunaruoho. tuore inkivääri, niitä täytyy keijunkin hommata ja maistella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti