tiistai 24. marraskuuta 2009

DESIGN


Kauhiasti ei tule tv:tä katsottua, mutta eilen illalla tuli FST:ltä tosi maukas doccari ruokadesignista! Siinä kerrottiin kaikki se miten me käyttäydymme kaupassa,torilla,kotona ruokaa tehdessämme yms. Kuinka syömme silmillämme eli ostamme yleensä ruoan joka on väriltään punaista,oranssia tai keltaista; liha,kala,makkarat,hevit jne. Mustana emme ostaisi jos esim mansikkaa olisi myös mustana. Miksi vaniljajäätelö on keltaista, vaikka se vanilja, siis oikea sellainen on mustaa? Kalapuikko on hyvä esimerkki siitä kuinka ruokadesign on onnistunut vaikuttamaan meihin, kuulemma. Voisarvi on ennenvanhaan uhrattu kuunjumalalle, sehän on kuunmuotoinen, siis sirppi sellaisen. Letitetty pitko on ennenvanhaan ollut hiusletti joka on myös uhrattu jollekkin ja sitten ajansaatossa designattu nisuletiksi, kai lettipäiset ihmiset loppuivat! Korvillamme syömme myös; mielikuvat tuoreesta omenasta, kun se puraistaa ja se kun sipsi rapsahtaa hampaitten välissä. Jos niin ei käy, korva on sitä mieltä ettei se ole tuore.
Kuvan silliruukku on ollut myös varmaan aikansa designia, muotoilunpuolelta vaan. Siihen on laitettu kuulemma rasvasilliä,perunaa ja muna ja lämmitetty! Maistuis varmaan sullekin, ainakin sinä aamuna joka on pikkujoulusta seuraava, luulisin.

3 kommenttia:

  1. MINÄ, MIÄ, MINÄ.... ostaisin ainakin ihan varmasti mustia mansikoita! Jopa vielä mieluummin kun punaisia! *pöh* Ne ei taas tiedä yhtään mitään siellä! =0/

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Ja vielä voisi yöntunteina skarpata ja kirjoittaa oikein...

    VastaaPoista